Nieuwe projecten

Sociale woningbouw

En dan ontstaat er eind 2018 zomaar een nieuw project. Doordat we Prisca hebben ontmoet, een meisje dat op haar laatste krachten bij ons kwam om hulp te vragen, zijn onze ogen weer eens geopend. Doordat we haar leerden kennen en de omstandigheden zagen waarin zij en haar familie woonden, zagen we weer eens dat er zoveel mensen in diepe armoede leven en erbarmelijke omstandigheden wonen in de wijk naast onze Residence. Daken lekken, mensen slapen op de grond, in de modder, moeders en kinderen zitten de hele nacht onder een zeiltje, muren staan op instorten, mensen hebben geen bedden, matrassen, kasten, geen wc en geen douche, simpelweg niks.
DSC01682DSC01718
De situatie bij Prisca was het dringendst omdat zij ook nog ziek was, en de hele familie was ook nog erg ondervoed. Haar moeder probeerde in haar eentje 6 kinderen op te voeden en naar school te laten gaan. In vijf weken tijd hebben we een nieuw huis kunnen bouwen voor dit gezin.Ook zijn we naar de dokter geweest met Prisca en haar broertjes en zusjes, en ondersteunen we dit gezin sindsdien met schoolgeld, voedsel en betalen we alle medische kosten. Toen dit huisje bijna klaar was en we daar bijna dagelijks kwamen, hebben we ook de huizen van de rest van de familie mogen bezichtigen. Dat was ook niet best. We hebben direct besloten om door te gaan met dit ’sociale woningbouw project’. Om in elk geval nog zo’n huisje te bouwen voor een vader, zijn twee dochters en kleindochter, en om een ander huis waarvan de eigenaren al de muren van aarde hebben gebouwd te voorzien van een golfplaten dak. In 2019 zijn al deze huizen gerealiseerd!

Het Sociale woningbouw project

In overleg met de wijkvoorzitter, die goed op de hoogte is van de situatie van de gezinnen in zijn wijk, selecteren wij nu gezinnen die in de meest erbarmelijke omstandigheden wonen. We kunnen in een paar weken tijd een huis bouwen, en als een huis klaar is, zorgen we ook voor de inrichting. Deze bestaat uit bedden, matrassen, een tafel en stoelen, en een kast. De kosten hiervoor zijn rond de 1000 euro per huis. Op deze manier kunnen we deze mensen een menswaardig bestaan bieden. Vaak bieden we deze gezinnen ook steun in de vorm van schoolgeld en voedsel. We zien vervolgens in korte tijd de gezondheid van het hele gezin verbeteren. Doordat ze nu in een echt (droog) bed slapen en in een droog huis wonen knappen de kinderen zienderogen op. Ze eten beter en gaan weer naar school. Het heeft dus veel goede effecten op de ontwikkeling en gezondheid van het hele gezin. De komende jaren zullen we dit project zeker uitbreiden, gezien de armoede bij zoveel andere gezinnen in deze wijk.
DSC01690

Reacties zijn gesloten.