De Residence

residence_400

De Residence

Zo’n zeven kilometer ten zuiden van het stadje Antsirabe op de hoogvlakten van Madagaskar, ligt in een bosachtig gebied onze Residence ‘Madalief’. Een prachtig duurzaam hotel, met 13 kamers, een speeltuin en slaapzalen voor groepen kinderen. Een van de meest recente en grootste projecten van de stichting!

Ontstaan vanuit het idee om werkgelegenheid en werkervaringsplekken te creëren voor onze jongeren uit Ambositra, en om ook andere inkomsten te genereren dan de giften uit Nederland, voor onze projecten. Gekozen is om het Residence in Antsirabe te bouwen vanwege het gunstiger liggen op de toeristenroute naar het zuiden; in Antsirabe overnachten meer toeristen dan in Ambositra.

garden_small

Op het terrein van ruim anderhalve hectare bevindt zich een duurzaam hotel bestaande uit 13 ruime kamers, met eigen sanitair en water van een bron uit de bergen, verwarmd door zonneboilers. De kamers zijn gebouwd met lokale materialen en zijn geheel in Malagasy stijl gedecoreerd. Voor zover mogelijk hebben we de meubels in de directe omgeving van het Residence laten maken.

 

DSC00265    SONY DSC

Een eigen restaurant, een speeltuin en een jeugdherberg bevinden zich ook op het terrein. In de jeugdherberg ontvangen wij groepen kinderen van andere weeshuizen en stichtingen en onze eigen kinderen om hen voor weinig geld een mooie vakantie te bieden. De jeugdherberg biedt plaats aan ongeveer 25 kinderen en is voorzien van alle benodigdheden (matrassen, dekens, servies, bestek, keuken en wasgelegenheid).

In mei 2010 openden wij onze deuren van de Residence. Een aantal vrouwen uit Ambositra en de buurt hebben een training tot ‘femme de menage’ van drie maanden gevolgd. Verder biedt het project werkgelegenheid aan 6 (nacht)wakers/tuinmannen en een klusjesman die op het terrein wonen of in de directe omgeving wonen. Momenteel is het management in handen van Remi Doomernik en haar vriend Marc Randriamazava (voorzitter van de lokale stichting Fitiavana), maar dit zal in de loop van de tijd overgedragen worden aan een lokaal opgeleide hotelmanager.

Overnachtingen in onze Residence zijn 120.000 Ariary, wat in euro’s rond de 30 euro is. Reserveren is noodzakelijk en is mogelijk via remi.madagaskar@gmail.com

De winst gaat direct naar onze projecten in Ambositra en in de omgeving van het Residence.

Reacties zijn gesloten.